2012-12-21
2010-12-21 / 17:30:51
Nu har jag bakat Julkaka
4 ägg
150 g smält margarin
1 g saffran
3 dl vit baksirap
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulvet
Grasyr:
75 g smält margarin
3 dl florsocker
2 msk vatten.
Jag brukar göra detta x2.
Du gör så här:
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna pösigt. Tillsätt gulor, saffran och sirap. Blanda väl. Blanda bakpulver i mjölet och vänd ner i smten tillsamans med margarinet. Häll smeten i långpanna, som är smord eller klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 200*C i ca 20-25 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten.
Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.
Glasyr: smällt margarinet och blanda med florsocker och vatten. Bred över kakan.
4 ägg
150 g smält margarin
1 g saffran
3 dl vit baksirap
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulvet
Grasyr:
75 g smält margarin
3 dl florsocker
2 msk vatten.
Jag brukar göra detta x2.
Du gör så här:
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna pösigt. Tillsätt gulor, saffran och sirap. Blanda väl. Blanda bakpulver i mjölet och vänd ner i smten tillsamans med margarinet. Häll smeten i långpanna, som är smord eller klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 200*C i ca 20-25 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten.
Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.
Glasyr: smällt margarinet och blanda med florsocker och vatten. Bred över kakan.
/
Kommentarer!