Sandra´s Favoriter
2010-02-16 / 11:21:43
Passionshjärta
En mycket söt tårta som faller det flesta i smaken.
1 dl strösocker
1½ dl Vetemjöl
½ tsk bakpulver
Fyllning
2½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
4 st passionsfrukter
1 dl persikopuré från barnmatsburk
1 dl kasella vanilj
Kristyr
1 äggvita
2½ dl florsocker
Dekor
300 g rosa marsipan
1½ passionsfrukt
florsocker
Smörj en hjärtformad bakform som rymmer ca 1½ liter. Den som inte har en sådan kan baka en rund botten och skära ut ett hjärtform.
Vispa äggen och strösockret riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, sikta och vispa försiktigt ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Kakan ska vara helt torr. Låt svalna lite och stjälp ut ur formen.
Vispa grädde fast tillsammans med florsockret. Lägg lite grädde åt sidan. Gröp ur passionfrukterna och vänd ner fruktköttet och kärnorna i resten av grädden. Skär kakan i 3 st bottnar och bred persikopurén på den första. Lägg på nästa botten ovh bred vaniljkrämen ovanpå den och sedan grädden i ett ganska tjockt lager. Lägg mer grädde i mitten än på sidorna och forma grädden så att tårtan blir lite bullig. Lägg sedan på sista botten och tryck till den runt grädden så att den bulliga formen förstörks. Jämna till kanterna och toppen md den sparda grädden.
kavla sedan ut marsipanen tunt (ca 3 mm). Täck tåran med marsipanen, forma den runt hjärtat och jämna till kanterna med en liten kniv.
Vispa äggvitan till kristyren blir hårt skum. Tillsätt florsokeret och vispa i flera minuter tills kristyren blir fast, glansig och lite fluffig. Dekorera tårtan allt efter tycke. Täck över Kristyren i bunken med plastfolie medan du arbetar så att den inte torkar. Om kristyren börjar stelna kan du röra ner några droppar äggvita för att få den smidigare igen
Pudra tårtan med florsocker.
Om man vill kan man skär passionsfrukten mitt i tur och plasera på tårtan.
En mycket söt tårta som faller det flesta i smaken.
Tårtbotten
4 ägg, gärna rumsvarma1 dl strösocker
1½ dl Vetemjöl
½ tsk bakpulver
Fyllning
2½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
4 st passionsfrukter
1 dl persikopuré från barnmatsburk
1 dl kasella vanilj
Kristyr
1 äggvita
2½ dl florsocker
Dekor
300 g rosa marsipan
1½ passionsfrukt
florsocker
Smörj en hjärtformad bakform som rymmer ca 1½ liter. Den som inte har en sådan kan baka en rund botten och skära ut ett hjärtform.
Vispa äggen och strösockret riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, sikta och vispa försiktigt ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Kakan ska vara helt torr. Låt svalna lite och stjälp ut ur formen.
Vispa grädde fast tillsammans med florsockret. Lägg lite grädde åt sidan. Gröp ur passionfrukterna och vänd ner fruktköttet och kärnorna i resten av grädden. Skär kakan i 3 st bottnar och bred persikopurén på den första. Lägg på nästa botten ovh bred vaniljkrämen ovanpå den och sedan grädden i ett ganska tjockt lager. Lägg mer grädde i mitten än på sidorna och forma grädden så att tårtan blir lite bullig. Lägg sedan på sista botten och tryck till den runt grädden så att den bulliga formen förstörks. Jämna till kanterna och toppen md den sparda grädden.
kavla sedan ut marsipanen tunt (ca 3 mm). Täck tåran med marsipanen, forma den runt hjärtat och jämna till kanterna med en liten kniv.
Vispa äggvitan till kristyren blir hårt skum. Tillsätt florsokeret och vispa i flera minuter tills kristyren blir fast, glansig och lite fluffig. Dekorera tårtan allt efter tycke. Täck över Kristyren i bunken med plastfolie medan du arbetar så att den inte torkar. Om kristyren börjar stelna kan du röra ner några droppar äggvita för att få den smidigare igen
Pudra tårtan med florsocker.
Om man vill kan man skär passionsfrukten mitt i tur och plasera på tårtan.
/
Kommentarer!
Tremänningen Elin säger:
Vill skriva något elakt om alla dina härliga bakverk och bilder men ska inte göra det, kan uppfattas som otrevligt...men det är tanken som räknas va? ;)
pauline säger:
korvnisse jag saknar dig