Rivining.

2010-03-29 / 17:35:05
Ja tråkigt nog så kommer jag inte lägga ut några bilder från i lördags här än. Jag som var så dum och glömnde ta med mig kameran. Men Fredrik tog lite kort men han är i stället skit seg på att lägga in dom på datan. Så bilderna kommer väl någon gång.

Idag började vi iaf att riva väggar mm. i huset. Vi ska göra om toan på nere våningen. Sen så ska vi göra om första rumet när man kommer upp med att bland annat sätta i ett fönster och ta bort skrubben. :P Huset ser ut som ett bombnerslag just nu. Men det blir väl bra tillslut iaf får vi hoppas ;)

Bara hälften av det som fanns på skrubben. x)

Micke som har rivit på toan.

Övervåningen.

Tessan som är duktig ;)

Mamma som rensar garderoberna.

Darek

Mamma och Lillebror

Darek

Övervåningen.

 

/

Bröllopsdag

2010-03-26 / 19:48:55
Mamma och pappa firar deras 22 års bröllopsdag idag. :) Så då ville jag fixa tårta. Man måste ju ha det när man firar något tycker jag ;) Så då fick dom det av mig som present. :D

/

Kort inlägg

2010-03-26 / 15:53:16
I morgon blir det 24 års fest. Fredrik fyller år. Då kommer det bli fest med ca 30 pers hemma hos honom. Jag och Tessan ser verkligen fram i mot det. Kommer blir så roligt. :D Så nu kommer man nog inte blogga förs på söndag om jag är pigg då om festen ;)

Ha en TREVLIG helg !! :)
/

Anderas

2010-03-22 / 14:19:01
Min lillebror skulle på 80-tals fest i lördags. VI hade det riktigt roligt här hemma när vi såg han leta kläder... Men till slut blev det nog bra ;)




Största problemet var att hitta något att ha under.






Nej det där var han inte nöjd med så det fick bli ett vanligt linne.



Sen lånade han en scarf och solglasögon av mig. Så han fick lite färg.




Fast vi skippar nog hatten!



Klar för fest !! :D
/

Hockey

2010-03-22 / 11:56:01
I kväll blir det att åka till Gävle och se matchen mellan Brynäs och Djurgården. Pappa och lillebror skulle åka och hade en biljett kvar så då får väl jag ta den då. Varken mamma eller TT ville åka. Men jag tycker det kan vara rätt kul att åka och kolla ibland. :)

Men just nu så håller jag på att baka Havrerutor med kokos. Dom är så goda så tror inte det kommer vara så mycket kvar tills i morgon. Brukar bli så i detta hus.

Ne nu ska jag återgå till bakningen. :) Bye !!
/

:)

2010-03-19 / 12:08:15

Nu sitter man hos mormor och funderar lite på allt möjligt. Inte ofta man längtar tills att få börja jobba. Men det är ju så skönt att få komma ut och träffa lite folk :) Plus att då går tiden fortare ;) Men man har ju vart riktigt duktig denna vecka. Jag och Tessan har Städat övervåningen och Rensa ut lite bland mina kläder ;) Fast vi strunta i Andreas rum det får han ta själv ;) Men svårt att tro jag städa va ;) hahahaha...
Ne nu tänker jag inte skriva så mycket mer. Tänkte gå och vara lite med mormor och morfar nu innan man ska börja jobba. Har det långa passet mellan 18.00 till 02.00. Men vi kommmer aldrig ifrån jobbet förs vid 02.30 som tidigast. Lär ju plocka lite innan man drar. Sen kan det ibland ta tid innan man får ut allt folk.
Men i morgon har jag korta passet. Mellan 20.00 till 00.00. Fast det beror på hur mycket folk det är där. Ibland får man stanna längre..

Ha en trevlig helg alla. Det tänkte iaf jag ha ;)

/

Kärleks Citat

2010-03-17 / 12:32:31
Engelska :

Love is always patient and kind.
It's never jealous.
Love is never boastful, no conceited.
Never rude or selfish.
It does not take offense, is not resentful.
Love takes no plesure in other peoples sins, but delights in the truth.
It's always ready to excuse, to trust, hope, to endure.
What ever comes.

Love is like the wind.
I can't see it, but I can feel it.


Svenska :

Kärleken är tålmodig och god.
Den är inte stridslysten.
Kärleken är inte skrytsam och uppblåst.
Den är inte utmanande, inte självisk.
Den brusar inte upp, den vill ingen något ont.
Den finner ingen glädje i andras synder, den gläds med sanningen.
Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.
Vad som än händer.

Kärleken är som vinden.
Jag kan inte se den, men jag känner den.


/

Twilight Eclipse

2010-03-16 / 10:58:55
Snart är den här !! :D Jag längtar så. Ränkar ner dagrana nu ;) Snart ska vi på bio Veronica ;)

/

Promenad

2010-03-15 / 14:55:45
I går var man på promenad med Pandora och Pärlan med TT.

TT = Tant Tessan ;) haha


Ledsen att man har vart dålig på att blogg på ett tag nu. Men har haft fullt upp med mig själv plus att jag var i Borlänge och hälsade på i helgen. Men det tänker jag inte skriva om nu.


Pandora & Pärlan


Jag & min älskling <3








TT och Pärlan :)
/

Bio

2010-03-10 / 23:37:36
Igår var man på Bio Percy Jackson. Den var riktigt bra. En film man klart lär se tycker jag. Det bästa med filmen var hur dom hade byggt upp miljön och effekterna. Det jag tyckte bäst om vad hur dom hade gjort Medusa. :)






/

Bilder

2010-03-07 / 02:41:28
Min vän Jenny älskar att ta kort. Nu har man fått några som hon tog för ca 2 veckor sen. :)


Tessan





HAHA, VI var ju så klart på fyllan ;)


Jag och Zillan


Men tyckte denna bild på mig var bäst iaf :)
/

Svårt

2010-03-06 / 17:08:01
Prata mycket med Oscar Brodin i dag på msn. Har vart hängig en längre tid nu och vill inte nämna varför här. vill helst inte prata om det alls om jag ska vara ärlig. Men har iaf att göra med allt jag har vart med om.


| Oscar | säger:
Sandra, du har en av de starkaste karaktärerna jag vet
Till och med du måste få vara ledsen ibland
★♫ Sandra Jakobsson | säger:
Har jag ?  
| Oscar | säger:
ja.
Du vet alltid vad du vill
★♫ Sandra Jakobsson | säger:
Nej inte alltid.
Ibland är jag osäker.
| Oscar | säger:
Klart att man får vara osäker, men när du vet vad du vill
Man är inte mer än människa, lr hur?

★♫ Sandra Jakobsson | säger:

Sant.



Det har han väl rätt i. Men varför är det så svårt att visa sig sårbar och vara ärlig in för andra om hur man mår.

/

Provresultat

2010-03-05 / 12:09:17

Fan vad GLAD jag är nu :) Dom från sjukhuset ringde nyss och berättade att mina provresultat var positiva. Så jag har inget i mitt blod som bildar blodproppar. Dom har beslutat att det var P-pillerna. SÅ skönt. Och nu behöver man inte äta medicin i resten av ens liv heller. :)


Ni som inte är så insatt i det jag har så kommer en beskrivning här.


Lugemboli - Blodpropp i lungorna

En blodpropp kan bildas var som helt i kroppen, men det är vanligt att de bildas i benen. När proppen lossnar från kärlväggen följer den med blodets flöde till lungornas blodkärl där den fastnar.

Riskgrupper
De flesta som får en blodpropp i lungorna är redan sjuka, ofta i någon form av hjärtsjukdom.

Vissa situationer ökar också risken för blodpropp i lungorna. Exempelvis löper äldre människor som ligger till sängs en längre tid, framförallt efter en operation, ökad risk. Därför är det viktigt att äldre människor inte ligger i sängen mer än nödvändigt och att nyopererade kommer ur sängen så snart som möjligt efter en operation. Även överviktiga personer är särskilt utsatta.

Symptom
Om det rör sig om en liten blodpropp kan man känna ett plötsligt stick i bröstet. I samband med detta känner man sig allmänt dålig och ofta orsakar detta en känsla av oro och rädsla. Blodiga upphostningar förekommer också. De följande dagarna kan man få feber och känna sig trött. Successivt mår du sedan bättre och symptomen försvinner efter ett par veckor. Vid upprepade små blodproppar känner man sig oftast mycket trött och mycket andfådd när man anstränger sig.

Vid större blodproppar är smärtan skarp och huggande i ena sidan av bröstkorgen. Den blir ofta värre om man andas djupt. Om blodproppen är så stor att den täpper till de stora kärlen i lungan kan man få mycket ont. Man blir blek, kallsvettig och kan snabbt bli medvetslös utan kännbar puls. Större blodproppar i lungorna kan vara dödliga.

112
Vid misstanke om en blodpropp i lungan ska du genast tillkalla ambulans genom att ringa 112. Blodproppen har ett snabbt förlopp och den kan vara svår att skilja från en blodpropp i hjärtat.

Diagnos
Läkaren lyssnar på hjärta och lungor. Om propp i lungan misstänks kan datortomografi med kontrast fastställa diagnosen. Det kan också vara aktuellt med vanlig röntgenundersökning och EKG.

Behandling
När läkaren har ställt diagnosen startas genast behandling med mediciner som förtunnar blodet. På så sätt undviks oftast en ny blodpropp. Behandlingen fortsätter flera månader och kan ibland vara livslång.

I vissa fall kan man sätta in en behandling som löser upp den propp som täpper till kärlet. Denna typ av behandling kräver dock ett snabbt ingripande och akut inläggning på sjukhus.

/

Problem

2010-03-04 / 15:35:27

Nu är det mycket som händer runt om kring. Tror man kan bli tokig på allt. Personer som har problem av alla vis och jag sitter och lyssnar och försöker ge råd. Klart jag vill finnas för mina vänner och lyssna. Men nu är det alla på en gång och då blir det lite mycket för mig måste jag ju säga. Sen har man ju oxå sina egna problem. Så vet inte riktigt hur jag ska göra. Tur att jag kan prata ut med Tessan om visa saker iaf och även Fredik och Sanna.. Sen har jag ju andra vänner som jag vet lyssnar om jag behöver dom men det blir dom här 3 på grund av att vi pratar nästan varje dag iaf så då får man sina utbrott och behöver resa huvudet ibland.

Sen börjar jag fundera på att bli nunna. Va fan killar är bara till problem har ja märkt. Nu tänkte jag inte dra alla över en kant. Men om man säger så här. Killar som inte är ens vän utan mer ändå. Hur tänker dom egentligen ? Först vill dom en sak och sen vill dom en annan. Kan dom inte bestämma sig någon gång. Vad är problemet ? :S Och nu tänker jag inte bara på killar runt mig utan även hur jag får höra och se hur killarna är mot mina tjejkompisar. Är det någon som har ett bra svar på detta så skriv och förklara gärna för mig.

Men nu sitter man iaf här hos Mormor och Morfar och ska börja göra mig klar för att dra in till stan för att gå och äta med Sanna. Sen efter det ska jag börja jobba kl 19.00 till 00.00 om det är lite med folk annars så blir det till 02.00.
Sen så håller man även på att kollar Lägenheter för att kanske kunna flytta hit till Gävle i sommar. :)

Sen saknar jag min Pandora nu när jag är i Gävle så många dagar. Men om jag flyttar så flyttar ju hon med mig. <3


Pandora som liten och sover i mitt knä <3

/

Utseende

2010-03-03 / 17:22:24
Nu har jag bestämt mig för att ändra utseendet på min blogg. :) Skönt att förnya lixom. Så innom kort så kommer den få ett nytt utseende :)

Tänkte inte skriva så mycket mer denna gång på grund av att jag ska göra mig klar för att dra till jobbet nu. Men i morgon ska jag blogg lite längre. De lovar jag. :)

Ha det så bra alla !! :)

/

En måndagskväll :)

2010-03-02 / 11:22:26
Igår fick man Knazen, Fredrik och Alexandra på besök :) Så då blev det lite vin drickande och Charader. Och vi avslutade med lite kort spel.
Man får passa på och dricka lite nu när man kan. För sen så börjadar jag jobba igen. blir jobbande On, To, Fre och även Lördag för mig denna vecka.


Tessan


Alexandra


Fredrik


Knazen (Karl) och Tessan


Knazen (Karl)


Knazen (Karl) igen.



Alexandra och Fredrik


Knazen (Karl)


Många Charader

/
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se